1168
بازدید
15
دی
دو نوع عمده بیماری کبد چرب وجود دارد - بیماری کبد چرب ناشی از الکل و کبد چرب غیر الکلی. بیماری کبد چرب یکی از مهمترین عوامل موثر در نارسایی کبد است. بیماری کبد چرب غیر الکلی بیشتر در افرادی که چاق یا کم تحرک هستند و افرادی که رژیم غذایی بسیار فرآوری شده ای دارند ، تشخیص داده می شود.
یکی از اصلی ترین راه های درمان بیماری کبد چرب ، صرف نظر از نوع آن ، رژیم گرفتن است. همانطور که از نام این بیماری پیداست ، بیماری کبد چرب به این معنی است که چربی زیادی در کبد خود دارید. در بدن سالم ، کبد به از بین بردن سموم کمک کرده و صفرا ، پروتئین گوارشی را تولید می کند. بیماری کبد چرب به کبد صدمه می زند و مانع از کار آن می شود .
میوه و سبزیجات زیادی
گیاهان پر فیبر مانند حبوبات و غلات کامل
مقدار کمی(کم کردن) قند ، نمک ، چربی ترانس ، کربوهیدراتهای تصفیه شده و چربی اشباع شده
عدم مصرف الکل
رژیم کم کالری و کم کالری می تواند به شما در کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کمک کند. در حالت ایده آل ، اگر اضافه وزن دارید ، باید حداقل 10 درصد از وزن بدن خود را از دست دهید.
در اینجا چند غذای مورد نیاز در رژیم غذایی سالم کبد شما آورده شده است:
قهوه : برای کاهش آنزیم های غیر طبیعی کبد: مطالعات نشان داده است كه کسانی که قهوه میخورند و مبتلا به بیماری كبد چرب هستند ، سطح بیماری كمتری نسبت به افرادی كه این نوشیدنی كافئین دار را نمی نوشند ، دارند. به نظر می رسد کافئین میزان آنزیم های غیر طبیعی کبدی افراد در معرض خطر بیماری های کبدی را کاهش می دهد
سبزیجات برای جلوگیری از ایجاد چربی:آزمایش هایی که برروی کبد موش انجام شده نشان داده شده است که کلم بروکلی به جلوگیری از تولید چربی کمک می کند. خوردن سبزیجات بیشتر مانند اسفناج ، جوانه بروکسل و کلم نیز می تواند به کاهش وزن عمومی کمک کند.
توفو برای کاهش چربی بدن: یک مطالعه در دانشگاه ایلینویز در مورد موش ها نشان داد که پروتئین سویا ، که در غذاهایی مانند توفو موجود است ، ممکن است باعث کاهش چربی در کبد شود. به علاوه ، توفو چربی کم و پروتئین زیادی دارد
ماهی: ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا ، ساردین ، ماهی تن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 3 می توانند به بهبود سطح چربی کبد کمک کرده و التهاب را کاهش دهند.
جو دوسر برای انرژی:کربوهیدراتهای موجود از غلات کامل مانند جو دوسر باعث انرژی بدن می شوند. محتوای فیبر آنها همچنین شما را پر می کند ، که می تواند به شما در حفظ وزن خود کمک کند.
گردو برای بهبود کبد:این آجیل ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این یافته ها نشان می دهد که افراد مبتلا به بیماری کبد چرب که گردو می خورند نتایج آزمایش عملکرد کبد را بهبود بخشیده اند.
آووکادو برای کمک به محافظت از کبد: آووکادو دارای چربیهای سالم است و تحقیقات نشان می دهد که آنها حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است آسیب کبدی را کند کنند. آنها همچنین سرشار از فیبر هستند ، که می تواند در کنترل وزن به شما کمک کند.
شیر و سایر لبنیات کم چرب برای محافظت از آسیب : لبنیات سرشار از پروتئین است که ممکن است کبد را از آسیب بیشتر محافظت کند
تخمه آفتابگردان برای آنتی اکسیدان ها : این دانه ها با طعم مغذی سرشار از ویتامین E هستند ، که آنتی اکسیدانی است که ممکن است کبد را از آسیب بیشتر محافظت کند.
روغن زیتون برای کنترل وزن: این روغن سالم بسیار سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. برای پخت و پز سالم تر از مارگارین ، کره است. روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم کبدی و کنترل وزن کمک می کند.
سیر برای کاهش وزن بدن کمک می کند: این گیاه نه تنها عطر و طعم را به مواد غذایی اضافه می کند ، بلکه مطالعات تجربی نیز نشان می دهد که مکمل های پودر سیر ممکن است به کاهش وزن بدن و چربی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب کمک کند.
چای سبز برای جذب چربی کمتر:اطلاعات تأیید می کنند که چای سبز می تواند به دخالت در جذب چربی کمک کند ، اما نتایج هنوز قطعی نیستند. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا چای سبز می تواند باعث کاهش ذخیره چربی در کبد و عملکرد کبد شود. اما چای سبز فواید زیادی نیز دارد ، از جمله کاهش کلسترول گرفته تا کمک به خواب.
قطعاً غذاهایی وجود دارد که در صورت ابتلا به بیماری کبد چرب باید از آن جلوگیری کنید یا مصرف آن را محدود کنید. این مواد غذایی به طور کلی در افزایش وزن و افزایش قند خون نقش دارند.
الکل: الکل عامل اصلی بیماری کبد چرب و همچنین سایر بیماریهای کبدی است.
شکر : از خوردن غذاهای قندی مانند آب نبات ، شیرینی ، شیرین و آب میوه خودداری کنید. قند خون زیاد باعث افزایش چربی در کبد می شود.
غذاهای سرخ شده: اینها چربی و کالری بالایی دارند.
نمک: خوردن نمک زیاد می تواند باعث شود که بدن شما آب بیش از حد را حفظ کند. سدیم را به کمتر از 1500 میلی گرم در روز محدود کنید.
نان سفید ، برنج و ماکارونی: منظور از نان سفید معمولاً به این معنی استفاده از آرد بسیار فرآوری شده است که به دلیل کمبود فیبر می تواند قند خون شما را بیش از غلات کامل افزایش دهد.
گوشت قرمز: گوشت گاو و گوسفند چربی اشباع بالایی دارند.
علاوه بر اصلاح رژیم غذایی ، در اینجا چند تغییر سبک دیگر که می توانید برای بهبود سلامت کبد خود ایجاد کنید آورده شده است :
فعال تر شوید: ورزش ، همراه با رژیم غذایی ، می تواند به شما در کاهش وزن اضافی و مدیریت بیماری کبد کمک کند. در بیشتر روزهای هفته حداقل 30 دقیقه ورزش هوازی داشته باشید.
کلسترول پایین: سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید را پایین نگه دارید.اگر رژیم و ورزش برای کاهش کلسترول شما کافی نیست ، از پزشک خود برای مصرف دارو سوال کنید.
دیابت را کنترل کنید: دیابت و بیماری کبد چرب اغلب در کنار هم اتفاق می افتند. رژیم و ورزش می تواند به شما در مدیریت هر دو شرایط کمک کند. اگر قند خون شما هنوز زیاد است ، پزشک می تواند برای کاهش آن ، دارو تجویز کند.
کلام آخر
در حال حاضر هیچ دارویی در بازار وجود ندارد که مورد تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای بیماری کبد چرب باشد. در حالی که از دست دادن 10 درصد از وزن شما ایده آل است ، حتی فقط 3 تا 5 درصد می تواند کمک کند. از پزشک خود بخواهید خون شما را در مورد واکسن هپاتیت A و B نیز بررسی کند. اینها می توانند در جلوگیری از آسیب رساندن ویروس ها به کبد کمک کنند.
سالم بمانید و شاد
منبع : healthline