FA EN

KOOSHAN

مواد غذایی اسیدی یا قلیایی ؟

هر ماده غذایی که مصرف میکنیم دارای خاصیت اسیدی یا قلیای اسیت  که به عنوان PH  شناخته میشود .و این مواد غدذایی اسیدی یا قلیایی بر روی PH بدن نیز تاثیر میگدارند .
 

سوال : اسیدی یا قلیایی بودن PH بدن چه تفاوتی دارد؟ 

پاسخ : بدن ما برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشد باید PH آن به طور خفیفی قلیایی باشد.هنگامی که بدن اسیدی شود، محیط ناسالمی را ایجاد می کند که بیماری، باکتری و مخمر به راحتی میتواند در ان رشد کند. هنگامی که بدن بیش از حد اسیدی باشد، از ارگانیسم های حیاتی و استخوان ها مواد معدنی مورد نیاز خود را جذب می کند تا اسید را خنثی کند و آن را از بدن خارج نماید. به همین دلیل، ذخایر معدنی بدن مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم می توانند به طور خطرناکی کم و باعث آسیب شوند که این اثرات می تواند تا سالها  باقی بماند،
در عوض، مصرف مواد غذایی قلیایی یک راه عالی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن، افزودن انرژی به بدن، و از دست دادن چربی های زائد است.لازم است که مواد غذایی قلیایی به اندازه کافی مصرف شود تا اثرات مواد غذایی اسیدی و همچنین برخی عادت هایی که بدن را اسیدی می کنند و PH آن را کاهش می دهند (مانند پرخوری یا ورزش سنگین) را خنثی کرده و بدن را به تعادل برساند. اگر تغذیه ما صرفاً حاوی مواد غذایی اسیدی باشد و مواد غذایی قلیایی به میزان کافی مصرف نشود، بدن در معرض پیری زودهنگام قرار می گیرد.
 
در این مطلب غداهای اسیدی و قلیلیی پر مصرف را معرفی میکنیم :
 

مواد غذایی با خاصیت اسیدی 

گوشت های قرمز :  تمام انواع گوشت ها اسیدی هستند که در بین آن ها می توان به گوشت بره، اردک، بوقلمون، گوشت آهو، گوشت خرگوش، سوسیس، کالباس و غیره اشاره کرد.
 
ماهی ها و غذاهای دریایی : ماهی ها مواد غذایی مفیدی هستند که در عین حال اسیدی محسوب می شوند. از بین غذاهای دریایی اسیدی ترین ها میگو، صدف های خوراکی و انواع خرچنگ ها و غیره که در برخی فرهنگ ها مصرف می شوند هستند.
 
محصولات لبنی: شیر از جمله شیر گاو، شیر بز و شیر گوسفند، کره، پنیر، خامه، بستنی، ماست و کفیر جزو محصولات لبنی اسیدی محسوب می شوند.
 
غلات: تمام غلات تصفیه شده، جوی دوسر، گندم، ذرت، جو، کینوا، برنج، گندم سیاه، چاودار، محصولات غذایی تهیه شده از آرد مانند نان، پاستاها و غیره جزو مواد غذایی اسیدی هستند.
 
میوه ها و سبزیجات اسیدی: از بین میوه ها و سبزیجات اسیدی می توان به سیاه گیله، زغال اخته، انگور فرنگی، زردآلو، آلو و میوه های کنسروی و ذرت، کدو حلوایی، زیتون، تره فرنگی و آرتیشو اشاره کرد. مانند فندق، گردو، پسته، بادام هندی و حبوباتی مانند لوبیا سفید، قرمز و سیاه، نخود، سویا، عدس و لپه نیز جزو مواد غذایی اسیدی هستند.
 
نوشیدنی های اسیدی: چای، قهوه، سوداها، نوشیدنی های الکلی، شیرهای گیاهی مانند شیر برنج و شیر سویا نیز جزو نوشیدنی های اسیدی محسوب می شوند.
از دیگر مواد غذایی اسیدی می تواند به قندهای تصفیه شده، مواد غذایی صنعتی، فست فودها، سس خردل، کچاپ و مایونز و همچنین سرکه اشاره کرد. 
 
نکته : ذکر این نکته اساسی است که  مصرف میانه در مواد غذایی هیچ خطری ندارد بلکه زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی ممکن است سبب بروز مشکلاتی شود 
 

10 ماده غذایی با خاصیت قلیایی که برای مبارزه با بیماری های ناشی از اسیدیته  بدن ایجاد میشوند :

 
بادام: بر خلاف انواع دیگر آجیل که خاصیت اسیدی دارند، بادام قلیایی است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن منجر به کاهش کلسترول بد و افزایش سطح انرژی می شود. نوشیدن شیر بادام نیز همین منافع سلامتی را برای بدن دارد.
 
سیر: یکی از مواردی که در تحقیقات متعدد نشان داده شده است تاثیر مستقیم این خوراکی بر سلامت قلب است که این کار را با تنظیم فشار خون و سطح کلسترل خون انجام می‌ دهد. اما یکی از تاثیرات مهم سیر ایجاد تاثیر قلیایی در بدن است. هر روز یک یا دو سیر خام را له کنید و مصرف کنید تا عمری طولانی ‌تر داشته باشید.
 
آووکادو: آووکادو یکی از خوراکی هایی است که هر روز باید مصرف کنید. این میوه اسید معده را خنثی می کند و منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان، می شود ضمن این که کلسترول بد را برای بهبود سلامت قلب کاهش می دهد. توجه داشته باشید که اگرچه آووکادو حاوی چربی های اشباع است اما برای سلامتی خطر ندارد و البته کسانی که قصد دارند وزن کم کنند نباید در خوردن آن زیاده روی نمایند. چون یک آووکادوی بزرگ 400 کالری دارد.
 
اسفناج: یکی از سالم ترین سبزیجات و با خاصیت قلیایی است؛ اسفناج سرشار از ویتامین ث، ویتامین کا و مواد محافظت کننده در برابر قارچ و باکتری است ضمن این که فیبر فراوان هم دارد.
 
خیار: آب موجود در خیار، از کم آبی بدن جلوگیری می کند ضمن این که خیار حاوی آنتی اکسیدان هایی برای مبارزه با التهاب است و تحقیقات نشان می دهد مصرف آن منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع مختلف سرطان می شود.
 
کرفس: سرشار از ویتامین ث است و نقش حیاتی در سلامت ما دارد. ویتامین ث برای مبارزه با التهاب، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سلامت قلب و عروق موثر است. خوشبختانه شما می توانید کرفس را به راحتی از طریق اضافه کردن به سوپ و یا وعده های غذایی اصلی استفاده کنید.
 
موز رسیده: این را بدانید که خاصیت تمام موزها یکسان نیست. موزهای نرسیده و نارس اسیدی هستند و منجر به ناراحتی معده می شوند. در عوض موز رسید با لکه های قهوه ای بسیار قلیایی و حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی و ویتامین ها هستند.
 
هندوانه: این میوه تمام سموم بدن را به خاطر وجود آب و فیبر بالایش از بین می برد و قابلیت قلیایی نیز دارد.
 
لیمو: با وجود اینکه خود لیمو اسیدی است، اما زمانی که وارد بدن می‌ شود اثر قلیایی دارد، مخصوصا زمانی که با آب مخلوط شود. به همین دلیل است که بسیاری از مردم مخلوطی از آب لیمو و آب گرم را صبح می ‌نوشند که در طول روز آنزیم‌ های خود را تنظیم کنند، گوارش بهتری داشته باشند و سموم بدنشان را کاهش دهند.
 
کلم: تحقیقات متعددی نشان داده است که مصرف انواع کلم و کاهو تاثیر بزرگی برای مبارزه و پیشگیری از سرطان دارد و این موضوع به دلیل اثر قلیایی بالای این سبزیجات است. بهترین انواع این سبزیجات عبارتند از: گل کلم، کلم معمولی، کلم بروکلی و به طور کل هر گونه از این خانواده بزرگ سبزیجات.
 
 
سالم بمانید و شاد 
 
 
 
 

فرم ثبت نظرات