1677
بازدید
08
آبان
همانطور که میدانید تمام شیرهایی که در بازار هستند دارای مقدار مساوی ویتامین د، کلسیم و پروتئین هستند. تفاوت اصلی بین این شیرها، اساساً ظرفیت چربی آنهاست. بنابراین ظبقه بندی تحت عنوان شیر کم چرب و یا شیر پرچرب وجود دارد . در رابطه با میزان مصرف لبنیات کم چرب و پرچرب قبلا صحبت کرده ایم (اینجا). اما اینبار می خواهیم در این مطلب نتایج تحقیقاتی که به تازگی دانشمندان در رابطه با تغذیه کودکان با شیر کم چرب یا پرچرب اعلام کرده اند را بیان کنیم :
محققان درباره تاثیر مصرف لبنیات پرچرب یا کمچرب بر سلامت کودکان توضیح دادند.
نتایج مطالعهای تازه نشان میدهد که لبنیات پرچرب به اندازه لبنیات کمچرب، برای کودکان، مفید هستند.
نتیجه تحقیقات دانشگاه ادیت کووان استرالیا نشان میدهد که توصیههای بهداشت عمومی فعلی درباره استفاده کودکان بالای ۲ سال از محصولات لبنی کمچرب، ممکن است نیاز به تجدید نظر داشته باشد.
در این مطالعه، در یک دوره سه ماهه، ۴۹ کودک سالم ۴ تا ۶ ساله بهطور تصادفی بهجای لبنیات معمولی، لبنیات کمچرب یا پرچرب دریافت کردند.
محققان، نخستینبار، چاقی، ترکیب بدن، فشار خون و نشانگرهای زیستی کودکان را بهطور جامع اندازهگیری کردند تا اثر مصرف لبنیات بر آنها را زیر نظر بگیرند.
پروفسور ترز اوسالیوان، سرپرست گروه تحقیق، در اینباره میگوید: «یافتهها تفاوت قابل توجه بین چاقی یا سلامت قلب و عروق در دو گروه نشان ندادند.»
«قبلا تصور میشد که کودکان خردسال بهدلیل میزان کمتر چربیهای اشباع شده و چگالی کمتر انرژی، بهتر است از محصولات لبنی کمچرب استفاده کنند تا به نوبه خود، به جلوگیری از چاقی و خطر مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، کمک کند؛ اما نتیجه مطالعه ما نشان میدهد که کودکان سالم میتوانند با خیال راحت، محصولات لبنی پرچرب را بدون نگرانی از چاقی یا اثر نامطلوب قلبی، مصرف کنند.»
محققان با در نظر گرفتن نتایج فعلی و تحقیقات قبلی، اذعان دارند که تجدید نظر در آینده درباره دستور برنامه غذایی، باید توصیه کند که کودکان بالای ۲ سال میتوانند از لبنیات پرچرب یا کمچرب، استفاده کنند.
سالم بمانید و شاد
گروه تولید محتوای کوشان