2091
بازدید
26
آبان
قدیمی ترین پنیر در کنار یک اسکلت در یک مومیایی 3700 ساله کشف شد .
معمولا در زمان های قدیم در کنار مومیایی ها مقداری نان می گذاشتند . اما پس از بررسی های به عمل آمده از مومیایی هایی که در بیابان تاکلاماکان در شمال غربی چین کشف شد متوجه شدند تکه هایی که در کنار گردن این مومیایی وجود دارد پنیر است .
پنیرهای مقوی و زود هضم که خیلی راحت هم درست می شده اند. با اینکه تا به حال شواهد زیادی از تهیه پنیر در هزاران سال قبل از میلاد هم وجود داشته اما هیچ وقت کسی آن ها را ندیده بود اما این بار پنیری صحیح و سالم پیدا شده که تحقیق بر روی آن ها دانشمندان را با حقایق جالبی روبرو کرده است.
دانشمندان پس از تحقیقات و آزمایش هایی زیادی که بر روی این پنیر ها انجام دادند متوجه شدند که روش متفاوتی برای تهیه این پنیر استفاده شده است .
پنیر بودن موادی که به همراه این مومیایی ها یافت شده بود در سال ۲۰۱۱ بعد از تحقیقات زیاد در آلمان به اثبات رسید. محققان نه فقط به قدیمی ترین پنیر دنیا رسیدند بلکه حتی فهمیدند که انسان های باستانی چجوری این پنیر را درست می کرده اند، نکته ی جالب این بود که آن ها برای تهیه ی پنیر به جای پنیر مایه از میکروبی خاص استفاده می کردند.
مراحل تولید پنیرهای این چنینی بر پایه ی ترکیب شیر با باکتری و مخمر بوده است، روشی که به نظر می آید در بین باستانی ها خیلی معمول بوده است، در واقع، درست کردن این پنیرهای پیدا شده یک قلق خاص دارد و آن اینکه باید فقط از یک ماده درست شود: از میکروبی که معمولا برای تهیه ی کفیر استفاده می شود! با این تحقیقات معلوم شد که پنیرهای باستانی با آنزیم پنیر مایه درست نمی شدند، آنزیمی که در روده چارپایان درست می شود و برای پنیرهای سفت مثل چدار لازم است.
بررسی های شیمیایی که بر روی این محصول لبنی انجام شده نشان می دهد که این نوع پنیر هیچ لاکتوزی ندارد. به عقیده ی متخصصان انسان های باستانی از یک روش ساده و سریع برای تولید این پنیر استفاده می کردند. این روش نقش حیاتی در گسترش سنت گله داری و تولید محصولات لبنی در سراسر قاره ی آسیا داشته است. این کشف جدید کاملا غیر عادی بوده چون دانشمندان تا قبل از این فکر می کردند که در آن زمان برای درست کردن پنیر باید حتما حیوانی کشته شود. اگر انسان های باستانی پنیر را به کمک محرک های کفیری درست می کردند مراحل آسان تر و مقرون به صرفه تری پیش رو داشتند و هیچ نیازی هم به چارپایان نداشته اند.
با دیدن این پنیر یاد پنیر کوتاژ می افتید، کوتاژ یکی از پر مصرف ترین پنیرهای امروزی است که به طور گسترده در سراسر دنیا استفاده می شود. شرایط استثنائی این بیابان باعث شده که محصولات لبنی بتوانند قرن ها سالم بمانند. یافته هایی که از بررسی این پنیرها به دست آمده در فوریه سال ۲۰۱۴ در یک مجله ی باستان شناسی و علمی منتشر شد. به گفته ی نویسنده، این روش درست کردن پنیر اولین بار در خاورمیانه شروع شده و در دیگر نقاط آسیا هم رواج پیدا کرده است.
منبع :الی گشت
سالم بمانید و شاد
گروه تولید محتوای کوشان