FA EN

KOOSHAN

ید موجود در شیر باعث افزایش یادگیری و حافظه میشود


شير منبع مهم يد محسوب ميشود. ميزان يد در شير زمستانه بيشتر و ميزان آن برحسب نوع تغذيه و فصل از 5 تا 40 ميکرو گرم در صد گرم متغير است. يد از طريق خون در غده تيروئيد جذب ميشود و عامل اصلي ساخت هورمون تيروکسين است. چنانچه در دوره جنيني يد مورد نياز تامين نشود، جنين دچار کند ذهني ميشود. در شرايط بحراني کمبود يد، ممکن است اين امر به مرگ جنين بيانجامد. يد عامل افزايش بهره هوشي و قدرت يادگيري شناخته ميشود. يد موجود در يک ليوان شير حدود 29 درصد نياز روزانه يک کودک شش ساله را تامين ميکند. علاوه بر يد کلسيم، فسفر، ويتامين D و انواع ويتامينهاي محلول در چربي مثل ويتامين E و هم چنين ويتامينهاي گروه B موجود در شير نيز در بهره هوشی تاثير گذار ميباشند.
ید و بهره هوشی
تامین ید از طریق آب و مواد غذایی، بهترین راه است ، شیر یک مایع غذایی و محتوی ید می باشد .
در ۲۰ سال گذشته طی تحقیقاتی نشان داده شد کمبود ید، تا ۱۵درصد موجب عقب ماندگی ذهنی در کودکان می شود، این در حالی است که با مصرف ید توسط مادران در دوران بارداری، ۵۰ درصد آی کیو افزایش یافته و به بالای ۱۰۰ رسیده است.
تحقیقات نشان می‌دهد فرزندان مادرانی که کمبود حتی بسیار ناچیز ید دارند، هم هوش کلامی کم‌تر و هم نمره‌ پایین‌تری در درک متن نسبت به فرزندان مادرانی با میزان ید کافی دارند.
همان‌طور که اشاره شد، ید در کارکرد تیروئید نقش دارد. تیروئید و هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در رشد دارند. اگر میزان ید در بدن شما کافی نباشد، احتمال تاثیر منفی روی فرایند رشد مغز نوزادتان بیشتر است. این درصد با کمبود بیشتر ید در مادر افزایش پیدا می‌کند.

سالم بمانید و شاد

گروه تولید محتوای کوشان
 

فرم ثبت نظرات




اخبار دیگر