2970
بازدید
24
دی
کره بادامزميني جزو لذيذترين محصولات تهيه شده از بادامزميني است. بادام زمینی فواید زیادی دارد و حتما شما در رابطه با فواید آن زیاد شنیده اید اما باید به این نکته توجه کنید که چه نوع کره بادام زمینی را مصرف می کنید. امروزه گزینه های بی شماری از کره بادام زمینی در قفسه های فروشگاه های مواد غذایی موجود است ، اما همه آنها از نظر سلامتی برابر نیستند.
برخی از آنها سرشار از چربی های اشباع نشده ، پروتئین و فیبر با حداقل مواد افزودنی هستند ، در حالی که برخی دیگر نیز حاوی مواد قندی و مواد تشکیل دهنده ای هستند که باعث کاهش سلامتی آنها می شوند.
یک قاعده خوب برای انتخاب یک کره بادام زمینی سالم این است که مدلی از آن را انتخاب کنید که کمترین مقدار افزودنی را داشته باشد .
کره بادام زمینی یک ماده غذایی نسبتاً غیر فرآوری شده است که فقط به یک ماده نیاز دارد - بادام زمینی. به طور معمول بادام زمینی برشته شده و سپس خمیر میشود . اکثر کره های تجاری بادام زمینی حداقل حاوی بادام زمینی و نمک هستند - و اغلب اوقات بسیاری از مواد دیگر را نیز در بر می گیرند.
محصولات کمتر سالم اغلب حاوی مواد قندی و روغنهای گیاهی بسیار تصفیه شده ای هستند که کالری اضافی و اثرات ناسالم غذایی را بهمراه دارند. به عنوان مثال ، خوردن بیش از حد قند اضافه شده یا چربیهای تصفیه شده ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.
حتی برخی از کره بادام زمینی طبیعی و ارگانیک شامل این مواد ناسالم هستند و توجه به مواد تشکیل دهنده آنها اهمیت دارد، مگر اینکه خودتان آنرا تهیه کنید
مواد تشکیل دهنده یک کره بادام زمینی ارگانیک بدین شکل است : اطلاعات تغذیه ای به ازای هر 2 قاشق غذاخوری (32 گرم)
کالری: 180پروتئین: 8 گرم
کل چربی: 16 گرم
چربی اشباع: 2 گرم
کربوهیدرات: 5 گرم
فیبر: 3 گرم
شکر: 2 گرم
کره بادام زميني براي كساني كه مستعد ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند، مفيد مي باشد، زيرا چربيهاي موجود در بادامزميني از نوع چربيهاي خوب هستند. به علاوه داراي فيتوسترول است که ساختاري شبيه به کلسترول موجود در غذاهاي حيواني دارد، با اين تفاوت که بر خلاف کلسترول، فيتوسترول براي سلامت قلب و عروق مضر نيست. بررسيها نشان داده مصرف روزانه 2 گرم فيتوسترول ميتواند تا 10 درصد از ميزان کلسترول LDL يا کلسترول بد بکاهد و در صورتي که فرد رژيم کم چربي داشته باشد، ميتواند ميزان کلسترول بد را تا 20 درصد پايين آورد.
تحقيقات ديگري نشان داده اند كه مصرف يک واحد بادامزميني (10 عدد بادام زميني) در هفته ميتواند از بروز سرطان روده در زنان پيشگيري کند. فيتوسترول موجود در بادامزميني و کره بادامزميني نيز ميتواند رشد سلولهاي سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند كرده و حتي از بروز سرطان ريه در افراد مستعد بكاهد. بهعلاوه، بادامزميني حاوي نوعي آنتياکسيدان به نام رزوراترول است که ميتواند به نوعي ترکيب ضدسرطاني به نام پيساتانول تغيير شکل يابد. اين تغيير شکل به کمک نوعي آنزيم که در تومورهاي سرطاني يافت ميشود، ايجاد ميشود و به اين ترتيب مانع رشد تومورها خواهد شد.
جالب است بدانيد ثابت شده که مصرف منظم کره بادامزميني (حداقل 5 قاشق غذاخوري در هفته) ميتواند از بروز ديابت نوع 2 در زنان پيشگيري کند. فيبر و منيزيم موجود در کره بادامزميني از جمله دلايل خاصيت ضدديابتي اين ماده غذايي هستند.
تحقيقات بيشماري نشان داده اند مصرف مرتب کره بادامزميني ميتواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کيسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دليل اين خاصيت بادام زميني نيز وجود فيبرهاي غذايي، فيتوسترول و منيزيم است. مطالعه 20ساله روي بيش از 80 هزار زن نشان ميدهد زناني که حداقل دو قاشق غذاخوري بادامزميني يا کره بادامزميني در هفته مصرف ميکنند تا 25 درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا ميشوند.شايد باور نکنيد، اما اين راه ساده و آساني براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است.
اما در مورد مصرف منظم اين نوع كره توسط خانمهاي باردار بايد بگوييم، امروزه بحث فيتواستراديول بسيار داغ بوده و محققان اثرات گوناگوني را به آن نسبت ميدهند؛ مثلا مشکلات قاعدگي را به کمک آن ميتوان برطرف کرد، و يا اينکه اين مواد قادرند احتمال بروز پوکي استخوان را كم كنند.از آنجايي که فيتواستراديول در بادامزميني وجود دارد (يعني در هر 100 گرم کره بادامزميني، 100 ميليگرم از اين ماده يافت ميشود)، ميتواند براي بيماريهاي زنانه موثر باشد، اما مصرف آن در بارداري دلخواه است، يعني نه ضرر خاصي براي مادر و جنين دارد و نه منفعت خاصي، فقط مصرفاش بايد به اندازه و در وعده صبحانه باشد، زيرا در صورت افزايش مصرف کره بادامزميني به دليل داشتن چربي و انرژي زياد، مشکل اضافه وزن پيش خواهد آمد.
با وجود تمامي فوايد ياد شده، بادامزميني جزء مواد غذايي آلرژيزا (حساسيت زا) است. حساسيت به بادامزميني ميتواند شديد باشد، طوري که مصرف مقدار کمي از آن ميتواند به شوک آنافيلاکسي منجر شود. در نتيجه افراد مبتلا به آلرژي بايد از مصرف هر گونه غذاي حاوي بادامزميني خودداري کنند، حتي خوردن كره بادامزميني هم به دليل داشتن ذرات پروتئين درست نيست. بنابراين در دو سال اول زندگي نبايد از بادام زميني و فرآوردههاي آن براي تأمين انرژي كودك استفاده كرد، ولي بعد از آن در صورت نداشتن حساسيت، ميتوان آن را در برنامه غذايي گنجاند
سالم بمانید وشاد