FA EN

KOOSHAN

عوارض ناشي از کمبود ويتامينهاي ضروري براي بدن


کمبود ویتامین‌ها در گروه‌های مختلف نشانه‌ها و عوارض جدی برای سلامت بدن دارد که گاها مصرف مکمل‌ها برای جبران این کمبود نه تنها کافی نیست بلکه عوارض هم دارد.

متخصصان همیشه بر لزوم اهمیت دریافت مقدار کافی از ویتامین‌ها و مواد مغذی در رژیم روزانه غذایی تاکید می‌کنند، اما نکته مهمی که بسیاری از افراد جامعه توجه زیادی به آن ندارند، مصرف درست و به اندازه آنها است.

اصولا ویتامین‌ها چه نقشی در بدن ایفا می‌کنند؟ آیا ریزش مو نشانه کمبود ویتامین B بد بدن است؟ یا پوسته پوسته شدن لب‌ها به دنبال کمبود ویتامین E اتفاق می‌افتد؟ کمبود ویتامین در بدن با تظاهرات بالینی همراه است یا تنها راه اینکه بفهمیم بدن مان به چه ویتامین هایی نیاز دارد، انجام آزمایش خون است؟

ویتامین‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟
ویتامین‌ها نقش حیاتی در سلامت انسان‌ها دارند و وجود آنها در بدن برای ادامه بقا لازم و ضروری است، احتمالا می‌دانید ویتامین‌‎ها به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ برخی محلول در آب و برخی محلول در چربی هستند. از طرفی بهترین راه دریافت این ترکیبات موثر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده مناسب از تمام گروه‌های غذایی به ویژه میوه‌ها و سبزیجات است.

البته کمبود ویتامین‌ها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد می‌کند که گاهی بسیار خفیف و گاهی خطرناک و غیرقابل جبران است. از این رو می‌توان به نقش حیاتی آنها پی‌برد. در این میان نشانه‌های کمبود، با توجه به نوع هر ویتامین در نقاط خاصی از بدن ظاهر می‌شوند.
کمبود ويتامين A: کندي رشد، ناراحتي پوستي، کاهش مقاومت بدن در مقابل بيماريها و شب کوري.
کمبود ويتامين B1 : ب ياشتهايي، کندي رشد، خستگي و گيجي.
کمبود ويتامين B2 : کاهش اشتها، سوء هاضمه، پوسته پوسته شدن اطراف دهان،تحريک چشم و ريزش مو
کمبود ويتامين B6 : ناراحت يهاي پوستي و خستگي.
کمبود ويتامين B12 : کم خوني که در موارد حاد موجب مرگ مي شود.
کمبود ويتامين C: وقفه در رشد، تورم لثه و کاهش مقاومت در برابر بيماريها.
کمبود ويتامين D: نرمي استخوان، خرابي دندانها و پوکي استخوان.
کاهش مصرف شیر و لبنیات و عوارض ناشی از ان
کاهش مصرف شیر در سال‌های اخیر یکی از علل اصلی سوءتغذیه در کودکان و حتی در بزرگسالان قلمداد شده است. به اعتقاد متخصصان، یکی از دلایل مهم سوءتغذیه در کودکان کاهش میزان مصرف شیر در خانواده‌ها در سال‌های اخیر بوده، این کاهش که به‌ویژه در 4سال اخیر صورت گرفته را کارشناسان به‌دلیل افزایش بهای شیر می‌دانند.

طبق آمارهای موجود در سال‌های اخیر 22درصد مصرف شیر در جامعه کاهش یافته است. ازجمله این کارشناسان دکتر سیدمرتضی صفوی، مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است. به اعتقاد وی، امروزه کمبود کلسیم و ویتامین‌D در کشور بسیار محسوس است. افرادی که لبنیات کم مصرف می‌کنند ابتدا دچار نرمی استخوان و سپس پوکی استخوان می‌شوند. اکنون در سطح کشور خانم‌های 35ساله‌ای هستند که دچار پوکی استخوان در این سن پایین شده‌اند و علت آن ‌مصرف‌نکردن لبنیات به میزان کافی بوده است.
برای سلامتی خود و خانواده و مخصوصا کودکان مصرف شیر و فراورده های لبنی را جدی بگیرید

 

فرم ثبت نظرات




اخبار دیگر